Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

Engin Gerçek ile Mimari Fotoğrafçılık Atölyesi Gerçekleştirildi

23.05.2025
Engin Gerçek ile Mimari Fotoğrafçılık Atölyesi Gerçekleştirildi
Üniversitemizde gerçekleştirilen, mimari fotoğrafçılığın inceliklerinin aktarıldığı atölye, öğrencilere hem teorik bilgi hem de uygulamalı deneyim sundu.

Türkiye’nin önde gelen mimari fotoğrafçılarından Engin Gerçek, Yeni Medya ve İletişim Bölümü tarafından Üniversitemizde düzenlenen atölye ile mimari fotoğrafçılığa ilgi duyan öğrencilerle bir araya geldi. 2 Mayıs’ta başlayan ve 7 Mayıs’ta tamamlanan atölye, iki oturum şeklinde gerçekleştirildi.

Atölyenin ilk oturumunda katılımcılara, mimari yapıların doğru şekilde fotoğraflanmasına yönelik teorik bilgiler ve pratik çekim teknikleri aktarıldı. Geleceğin fotoğrafçı adayları öğrencilerimiz; doğru ışık kullanımı, perspektif yönetimi ve farklı çekim koşullarında en iyi sonuçların nasıl elde edileceğine dair ipuçları edindi.

İkinci oturum ise bilgisayar laboratuvarında gerçekleştirildi. Burada katılımcılara, çekilen fotoğrafların dijital ortamda nasıl rötuşlanacağı ve iyileştirileceği konusunda eğitim verildi. Görüntü düzenleme, renk düzeltme ve perspektif düzeltme gibi temel post-prodüksiyon teknikleri detaylı bir şekilde ele alındı.

İki oturum boyunca katılımcı öğrencilerimiz hem teorik bilgi hem de pratik deneyim elde ederek, mimari fotoğrafçılık alanındaki becerilerini geliştirme fırsatı buldu.

Fotoğraflar