İbn Haldun Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü, ülkemizde bütünleşik bir program yapısı ile iletişim alanının bütün alt disiplinlerini kapsayacak şekilde tasarlanmış tek programdır. Öğrenciler temel iletişim disiplinine ait dersleri aldıktan sonra seçmeli ders programları ile ister medya alanında (radyo, tv, sinema, gazete ve dijital ve sosyal medya), ister pazarlama iletişimi alanında (reklam, halkla ilişkiler ve marka yönetimi) dersler alarak uzmanlaşabilirler. XX. yy.’da iletişim ve medya alanında söz sahibi olan ülkeler, günümüzde de yeni medya ya da sosyal medya araçları ile dünya gündeminin belirlenmesinde etkili olmaktadır. Diğer taraftan pazarlama iletişimi açısından da müşteri ilişkileri yönetimi, ülke, şehir ve üretimin markalaştırılması gibi konularda rekabet üstünlüğünü belirlemektedir. Bu nedenle iletişimin, medya ve pazarlama iletişimi boyutunda önemi her geçen gün artmaktadır. İbn Haldun Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü bu ihtiyacın bir sonucu olarak tasarlanmıştır.
Medya ve İletişim Bölümünde, medya alanında çalışmak isteyen arkadaşlarımız için sektörün ihtiyaç duyduğu bütün uzmanlık alanlarına yönelik eğitim programları sunmaktadır. Bu alanda uzmanlaşmak isteyen arkadaşlarımız, gazete, dergi, radyo, TV, sinema ve sosyal medyada çalışabilirler. Günümüzde iletişim dünyası yeni pek çok kavramı hem teorik olarak hem de uygulama süreçleri açısından yoğun olarak tartışmaktadır. Medya yakınsaması bu kavramların en başında yer almaktadır. Bu yeni yaklaşım özellikle farklı iletişim ortamlarını kullanarak hedef kitlelerine ulaşmaya çalışan kesimler için içerik üretebilme alanını tanımlamaktadır. Başka bir ifade ile yazılı bir mecra için hazırlanan içeriğin, görsel, işitsel ve dijital mecraya, aynı içeriğin mobil mecra dediğimiz akıllı telefonlardan tablet ve kişisel bilgisayarlara uyarlanabilmesini konu almaktadır. İçeriğin uyarlanma sürecindeki teknik altyapı “bilişim enformasyonu” alanına girmektedir. Diğer taraftan geleneksel medyanın dijital dönüşümü, bu dönüşüme içerik üretilmesi, bu süreçlerin bütünleşmesi ve yönetimi medya yakınsaması olarak adlandırılan bu yeni yaklaşımın konusudur. Medya küresel rekabet ortamında bir medya kuruluşunun iletişim uzmanından beklenen en temel yetkinlikleri kapsar.
Medya ve İletişim Bölümünü tercih eden öğrencilerimiz pazarlama iletişimi alanında da uzmanlaşarak bu sektörün her alanında çalışabilecek eğitimi almaktadırlar. Öğrencilerimiz, reklam, halkla ilişkiler, pazarlama iletişimi, marka yönetimi, sağlık iletişimi ve siyasal iletişim gibi konularda stratejik içerik üretecek donatılarda mezun olurlar. İbn Haldun Üniversitesi İletişim Fakültesi iletişim eğitiminde günümüzün gerektirdiği stratejik içerik yönetimi konusuna odaklanmaktadır. Mezunlarımız; iletişim sektöründe veya iletişimi araç olarak kullanan bütün sektörlerde ve üst düzey karar mekanizmalarında yer alarak iletişim stratejilerini oluşturabilmektedirler. Türkiye’deki ve dünyadaki gelişmeleri algılayabilen, entelektüel bilgi düzeyine sahip, günümüz medya ve kültür endüstrisinin ihtiyacı olan içeriği, gelişen ve değişen bütün iletişim platformları için üreten ve bu içeriği görsel ve işitsel her türlü mecranın kullanımı için mesaj haline getirebilmektedirler.
İbn Haldun Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü, ülkemizde bütünleşik bir program yapısı ile iletişim alanının bütün alt disiplinlerini kapsayacak şekilde tasarlanmış tek programdır. Öğrenciler iletişim disiplinine ait dersleri aldıktan medya (radyo, tv, sinema, gazete ve dijital ve sosyal medya) veya pazarlama iletişimi alanında (reklam, halkla ilişkiler ve marka yönetimi) seçmeli dersleri alarak uzmanlaşabilirler. Bölüm, iletişimin iki farklı alanı olan medya ve pazarlama iletişimi uzmanlıkları ile ilgili eğitim programlarını küresel rekabete uygun çok dilli eğitim ve eleştirel bir yaklaşımla sunmaktadır. Öğrencilerimiz akademik ve mesleki çalışmalarında insan hakları, çevre duyarlılığı ve sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eder ve toplum yararını önceleyen ahlak anlayışını benimser.
Yeni Medya ve İletişim Bölümü mezunları televizyon, halkla ilişkiler, kurumsal iletişim, reklam, gazetecilik ve sosyal medya alanlarından en az birinde uzmanlaşarak ilgili sektörlerdeki orta ve üst düzey pozisyonlarda çalışabilirler. Bu pozisyonlar arasında, yönetmen, yapımcı, senarist, editör, muhabir, sunucu, yayın yönetmeni, kurumsal iletişim uzmanı, metin yazarı, iletişim danışmanı ve sosyal medya uzmanı gibi meslekler vardır. Mezunlarımız özel sektör kuruluşlarında çalışabildikleri gibi kamuda ve sivil toplum kuruluşlarında da ilgili departmanlarda istihdam edilebilmekte ve üniversitelerin ilgili programlarında akademik çalışmalar yürütebilmektedirler.