Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

Medya Sektöründe Dijital Beceriler Gittikçe Daha Fazla Öne Çıkıyor

20.12.2022
Medya Sektöründe Dijital Beceriler Gittikçe Daha Fazla Öne Çıkıyor
İbn Haldun Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İletişim Platformu tarafından düzenlenen "TV Programlarında Yapım Ekibi ve Yönetimi" başlıklı etkinlik İHÜ Medya Merkezi Gazeteci Shireen Abu Akleh Stüdyosu'nda gerçekleştirildi.

16 Aralık Cuma günü saat 11.30'da başlayan etkinlikte TRT Haber’den Coşkun Demirci ve TRT Arabi’den Mustafa Kuş İbn Haldun Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri ile bir araya geldi.

Demirci ve Kuş, bir TV programının hayata geçirilmesini ve izleyici ile buluşmasını sağlayan yapım ekibinin görev ve sorumluluklarını anlatırken öğrencilerden gelen sorulara verdikleri cevaplarla TV programlarındaki standart iş akışı hakkında detaylı bilgiler verdiler.

Canlı yayınlarda sunucu ve editör arasındaki iletişim, promter kullanımının avantajları ve dezavantajları, sanal stüdyoların ve robot ekipmanların televizyonculuğun estetiğine, ekonomisine ve istihdam politikalarına etkileri gibi başlıkların ele alındığı etkinlikte TV programcılığının geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Demirci ve Kuş, dijital becerilere sahip yeni mezunların sektöre girişte büyük bir avantaja sahip olduğunu vurguladı. Kuş, Öğrencilere mesleğin rekabetçi yönlerini, zorluklarını ve henüz iletişim fakültesi öğrencisiyken bu zorluklar karşısında kendilerini nasıl hazırlamaları gerektiğini anlattı.