Medya ve İletişim

Bölümü

İletişim, Medya ve İçerik Yönetimi Yüksek Lisans Programı Açılıyor

İletişim, medya ve içerik yönetimi yüksek lisans programı bu alanda ülkemizde açılan ilk programdır. Hem güncel iletişim problemlerine çözüm arayan akademik çalışmalar yapmak isteyen adaylara hem de sektördeki kariyer yaparken yüksek lisans yapmak isteyen adaylara göre tasarlanmıştır. Günümüzde iletişim alanı içinde alt disiplinleri kapsayan daha geniş perspektifte programlar açmak yaygın bir uygulama haline gelmiştir. İletişim alanının temel derslerinin zorunlu okutulduğu bu tür programlarda, iletişimin diğer alanlarına (gazete, radyo, TV, sinema, dergi ve sosyal medya, reklam, halkla ilişkiler ve pazarlama iletişimi gibi)  yönelik dersler öğrencinin tercihine göre seçmeli dersler olarak okutulmaktadır. Öğrencinin tez araştırma konusu ilgili alandan hocaların kontrolünde yürütülmektedir. Yüksek lisans programının hedefi, bir mecra ya da kanala odaklanmak yerine mecralar ve kanallar için gerekli olan “içeriğin” üretebilmesidir. İbn Haldun Üniversitesi İletişim, Medya Ve İçerik Yönetimi Yüksek Lisans Programı (%100 İngilizce) hem medya sektörüne hem de iletişimle irtibatlı diğer bütün sektörlere gerekli olan iletişim içeriğini üretip yönetebilecek ve bu alanda araştırma yapabilecek mezunları yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Bilgi için: ilef@ihu.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.

Yıldız (*) işareti olan alanlar zorunludur